Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O
IDENTIFIKACIJI, ISKNJIŽAVANJU I PRIJENOSU
IMOVINE PRIVREDNOG DRUŠTVA ENERGOPETROL
D.D. SARAJEVO ČIJI JE KAPITAL PREDMET
TENDERA ZA PROVOĐENJE PROCESA
PRIVATIZACIJE/DOKAPITALIZACIJE


I

U Odluci o identifikaciji, isknjižavanju i prijenosu imovine privrednog društva Energopetrol d.d. Sarajevo čiji je kapital predmet tendera za provođenje procesa privatizacije/dokapitalizacije (''Službene novine Federacije BiH'', broj 62/05), u nazivu riječ ''isknjižavanju'' briše se.


II


U točki I podtočka 1. riječ ''isknjižavanju'' zamjenjuje se riječima: ''prijenosu imovine'', a u trećem retku riječi: ''iz aktivne bilance u pasivnu podbilancu Energopetrola d.d. Sarajevo sa stanjem na dan 30. 6. 2005. godine, na teret ukupnog kapitala'' zamjenjuju se riječima: ''na Federaciju Bosne i Hercegovine uz naknadu u visini knjigovodstvene vrijednosti sa stanjem na dan 31.12.2005. godine''.
U podtočki 2. riječ ''isknjižavanju'' zamjenjuje se riječju ''prijenosu'', u drugom retku riječi: ''početne bilance'' zamjenjuju se riječima: ''poslovnih knjiga'', a u trećem retku riječi: ''koje vodi u svojim poslovnim knjigama, sa stanjem na dan 30. 6. 2005. godine, na teret ukupnog kapitala'' zamjenjuju se riječima: ''na Federaciju Bosne i Hercegovine uz naknadu u visini knjigovodstvene vrijednosti
sa stanjem 31. 12. 2005. godine''.
U podtočki 3. u četvrtom retku riječi: ''koju će isplatiti privredno društvo za skladištenje tečnih goriva ''Terminali Federacije'' d.o.o. Sarajevo po sadašnjoj knjigovodstvenoj vrijednosti u roku ne dužem od pet godina od dana donošenja Odluke o prijenosu imovine, i to samo iznos od 33% te vrijednosti malim dioničarima i PIF-ovima razmjerno njihovom učešću u ukupnom kapitalu ovog društva'' zamjenjuju se riječima: ''po knjigovodstvenoj vrijednosti sa stanjem na dan 31. 12. 2005. godine''.
U podtočki 4. na kraju teksta točka se briše i dodaju se riječi: ''bez naknade''.
Iza podtočke 4. dodaju se nove podtočke 5. i 6. koje glase:
''5. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Energopetrol d.d. Sarajevo će naknadu iz staka 1. podtočka 1. do 4. ove odluke osigurati iz sredstava ostvarenih temeljem obračunatih a nenaplaćenih kamata koje predstavljaju dug Energopetrola d.d. Sarajevo prema proračunu Federacije Bosne i Hercegovine.
6.Sredstva iz podtočke 5. osigurat će se u proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po procedurama utvrđenim sukladno Zakonu o proračunima-budžetima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98) u narednom periodu, odnosno u korist i na teret proračuna Federacije Bosne i Hercegovine temeljem zaključenog ugovora između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Energopetrola d.d. Sarajevo''.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 79/06
23. marta/ožujka 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.