Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je


O D L U K U

O PREUZIMANJU OBVEZA RUDNIKA MRKOG
UGLJA ''BREZA'' NA TEMELJU
NEIZMIRENIH POREZA I DOPRINOSA

I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine preuzima obveze Rudnika mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza nastalih na temelju neizmirenih poreza i doprinosa do dana pripajanja Rudnika mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza Javnom poduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo sukladno Odluci o promjeni organiziranja u dijelu elektroenergetskog sektora i rudarskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 61/05) i Zaključcima o usvajanju Izvješća Komisije za harmonizaciju Akcionog plana prestrukturiranja rudnika uglja i Akcionog plana za prestrukturiranje elektroenergetskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 64/05) i iste se isključuju iz daljnjeg postupka statusnih promjena.


II


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će donijeti posebnu odluku o načinu i postupku izmirenja obveza iz točke I ove Odluke.


III


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalni zavod za zapošljavanje, svatko u okviru svoje nadležnosti.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 695/06
16. studenoga 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.