Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) i tačke II Odluke o načinu obrazovanja i visini naknada za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije BiH i rukovoditelja federalnog organa državne službe (''Službene novine Federacije BiH'', broj 39/04 i 39/05), na prijedlog Federalnog ministarstva finansija-financija, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O IMENOVANJU KOMISIJE ZA VERIFIKACIJU
RAČUNA STARE DEVIZNE ŠTEDNJE

 

I

Imenuje se Komisija za verifikaciju računa stare devizne štednje (u daljnjem tekstu: Komisija) u slijedećem sastavu:

  1. JESENKA DIZDAR, Federalno ministarstvo finansija-financija – predsjednik Komisije;
  2. DIJANA BULIĆ, Federalno ministarstvo finansija-financija – član;
  3. VESELINKA MARJANOVIĆ, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike – član;
  4. ANTO ČAVAR, Federalno ministarstvo pravde – član;
  5. FADIL PADALO, Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH – član.

 

Za sekretara Komisije imenuje se AIDA NIKOLIĆ, a za zamjenika sekretara Komisije HAJRA HUSKIĆ.

  II

Zadatak Komisije iz tačke I ove Odluke je da kao drugostepeno tijelo u skladu sa odredbama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje (''Službene novine Federacije BiH'', broj 28/06), a postupajući po Zakonu o upravnom postupku (''Službene novine Federacije BiH'', broj 2/98 i 48/99) rješava o žalbama potražioca računa stare devizne štednje izjavljenim na odluke agencija za verifikaciju računa stare devizne štednje, koje su utvrđene kao nadležni prvostepeni organi za verifikaciju računa stare devizne štednje odredbama člana 7. Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

 

III

Komisija je dužna zadatak iz tačke II ove Odluke izvršiti u roku koji je utvrđen odredbama člana 17. Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.

 

IV

Zadaci Komisije iz tačke II ove Odluke smatrat će se izvršenim nakon prihvatanja izvještaja o radu Komisije od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

Visina naknade za rad članovima Komisije i tehničkim licima iz tačke I ove Odluke bit će utvrđena posebnim rješenjem koje će u skladu sa odredbama tačke V Odluke o načinu obrazovanja i visini naknada za rad stručnih komisija i drugih radnih tijela osnovanih od strane Vlade Federacije BiH i rukovoditelja federalnog organa državne službe donijeti sekretar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, a na osnovu kriterija iz tačke IV ove Odluke.

 

VI

Sredstva za naknade članovima Komisije i tehničkim licima iz tačke I ove Odluke, po izvršenom poslu, isplatit će predlagač akta o imenovanju Komisije, odnosno Federalno ministarstvo finansija-financija.

 

VII

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 679/06
6. novembra/studenoga 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.