Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠĆENJE
PROSTORA U PAVILJONU ''G'' POLICIJSKE
AKADEMIJE FEDERALNOG MINISTARSTVA
UNUTRAŠNJIH POSLOVA-FEDERALNOG
MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA
MINISTARSTVU SIGURNOSTI


I


Prostor u Paviljonu ''G'' Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalnog ministarstva unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: Federalno ministarstvo) koji se sastoji od sale broj 1, ukupne površine 40 m2, kancelarija broj 8 i broj 9 ukupne površine od po 14 m2 i apartmana broj 3, ukupne površine 27 m2, označene po starom premjeru kao k.č. broj 844/17, 844/31 i 844/32, K.O. Dolac, što odgovara novom premjeru kao k.č. broj 2277/1; K.O. Novo Sarajevo II, daje se na korišćenje do 31. 03. 2007. godine Ministarstvu sigurnosti za smještaj ifV instituta fur VERWALTUNG-SWISSENSCHAFTEN e.V. Geisenkirchen za projekt ''Obuka policijskih snaga u Bosni i Hercegovini 2006/2007'', bez naknade.


II


Troškove uređenja i opremanja prostora iz tačke I ove odluke snosit će ifV institut fur VERWALTUNG-SWISSENSCHAFTEN e.V. Geisenkirchen.


III


Federalno ministarstvo dužno je prostor iz tačke I ove Odluke zapisnički predati Ministarstvu sigurnosti i zaključiti poseban ugovor kojim će se regulisati način plaćanja komunalnih usluga (električna energija, voda, PTT i sl.), i o tome podnijeti izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 671/06
6. novembra/studenoga 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.