Na osnovu člana 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 175. sjednici, održanoj 26. oktobra 2006. godine, donijela je


O D L U K U

O RASPODJELI DIJELA SREDSTAVA TEKUĆIH
GRANTOVA – ''PODSTICAJ INDUSTRIJSKOJ
PROIZVODNJI I RUDNICIMA'' I ''TRANSFER ZA
PRESTRUKTURIRANJE INDUSTRIJE I RUDARSTVA''
FEDERALNOG MINISTARSTVA ENERGIJE,
RUDARSTVA I INDUSTRIJE


I


Ovom Odlukom u skladu sa Programom utroška sa kriterijima za raspodjelu sredstava Tekući grantovi – ''Podsticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima'' i ''Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva'' utvrđenim u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu Federalno ministarstvu energije, rudarstva i industrije (''Službene novine Federacije BiH'', broj 25/06), odobrava se izdvajanje sredstava u iznosu od 64.000,00 KM Bosansko – podrinjskom kantonu za finansiranje izgradnje stubne trasformatorske stanice 10(20)/0,4kV, 160kVA i 20 kV priključnog voda za priključenje na elektroenergetsku mrežu Fabrike vode na lokaciji Bijele Vode na području općine Pale – Prača.


II


Sredstva iz tačke I ove Odluke će biti isplaćena iz sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu, Tekući grantovi – ''Podsticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima'' i ''Transfer za prestrukturiranje industrije i rudarstva''.


III


Pravno lice iz tačke I ove Odluke obavezno je dostaviti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije izvještaj o utrošenim sredstvima iz tačke I ove Odluke, odmah po njihovom utrošku, a najkasnije do 15. 2. 2007. godine.


IV


Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija-Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svako u okviru svoje nadležnosti.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 647/06
26. oktobra/listopada 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.