Na temelju članka 16. stavak 5. Uredbe o postupku verificiranja tražbina i gotovinskih isplata po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O GOTOVINSKIM ISPLATAMA VERIFICIRANIH
TRAŽBINA PO OSNOVI RAČUNA STARE DEVIZNE
ŠTEDNJE U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2006. GODINU


I


Ovom Odlukom utvrđuju se postupci i dinamika gotovinskih isplata verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2006. godinu.


II


Svakom pojedinom potražiocu, kojem je izdata potvrda o verifikaciji isplaćuje se sa Jedinstvenog računa trezora Federacije Bosne i Hercegovine maksimalan iznos od 1.000,00 KM ili ukupan iznos do 1.000,00 KM.


III


U 2006. godini, iz sredstava planiranih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu izvršit će se isplata obveza iz točke I ove Odluke u iznosu od 30.000.000,00 KM.


IV


Redoslijed isplata utvrđuje Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija prema kronološkom redu u pregledima pojedinačno izdatih potvrda o verificiranim tražbinama koji se objavljuju u ''Službenim novinama Federacije BiH'' i u dvojim dnevnim novinama.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 646/06
26. listopada/oktobra 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.