Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 174. sjednici, održanoj 19. oktobra 2006. godine, donijela je


O D L U K U

O DAVANJU OVLAŠTENJA PREDSJEDNIKU
KOMISIJE ZA KOORDINACIJU POSLOVA VLADE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE IZ
DJELOKRUGA PRIJAŠNJEG FEDERALNOG
MINISTARSTVA ODBRANE ZA POTPISIVANJE
AKATA PRIJAŠNJEG FEDERALNOG MINISTARSTVA
ODBRANE KOJI TRETIRAJU ZAVRŠETAK PROCESA
ZAKLJUČENJA FISKALNE 2005. GODINE


I


Ovlašćuje se predsjednik Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane da može potpisivati akte prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane koji tretiraju završetak procesa zaključenja fiskalne 2005. godine.


II


Svaki pojedinačni akt mora biti parafiran u gornjem desnom uglu od strane lica iz člana 69. Zakona o o odbrani Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', broj 88/05) i dostavljen Komisiji za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane na uvid i davanje saglasnosti predsjedniku Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane za potpisivanja akata iz tačke I ove odluke.


III


Ovom Odlukom stavlja se van snage Odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V broj 121/06 od 6. 4. 2006. godine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 640/06
19. oktobra/listopada 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.