Na temelju članka 24. Zakona o federalnim robnim rezervama (''Službene novine Federacije BiH'', broj 46/99), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O IZMJENAMA ODLUKE O ROKOVIMA
ZANAVLJANJA FEDERALNIH ROBNIH REZERVI


I


U Odluci o rokovima zanavljanja federalnih robnih rezervi (''Službene novine Federacije BiH'', broj 4/01), točka V mijenja se i glasi:
''Federalna direkcija zanavlja robu iz robnih rezervi sukladno sa srednjoročnim i godišnjim programima u ovim rokovima:

Red. br.

NAZIV PROIZVODA

ROK OBNAVLJANJA

UVJETI ČUVANJA

   

Temperatura

Relativna

   

Godina od-do

Mjeseci od-do

Min.

Max.

Vlažnost zraka u %

1

 

3

4

5

6

7

1.

A)ŽITARICE

Pšenica

2-3

 

8

18

75-80

2.

Raž

2-3

-

8

18

75-80

3.

Ječam

2-3

-

8

18

75-80

4.

Riža

-

12-18

2

18

65-70

5.

Kukuruz

1-2

-

7

14

65-70

6.

B)PAKOVANA ROBA (egalizirano pakovanje) Grah u zrnu pakovan u vreće

1-2

 

2

18

65-80

7.

Grašak u zrnu pakovan u vreće

1-2

-

2

18

65-80

8.

Tjestenina bez jaja pakovana u plastičnoj ambalaži

1-2

-

8

18

75-80

9.

Tjestenina sa jajima pakovana u plastičnoj ambalaži

-

12-18

8

18

75-80

10.

Jaja u prahu pakovana u limenke

-

8-10

0

15

65-70

11.

Mlijeko u prahu pakovano u limenke

-

6-7

0

15

70-75

12.

Šećer kristal upakovan u polipropilenske vreće

3-4

-

8

12

60-65

13.

So za jelo (vakumirana-jodirana) pakovana u vreće

-

3

10

25

60-65

14.

Rafinirano suncokretovo ulje u konzumnoj ambalaži

-

6-9

5

18

60-70

15.

C)KONZERVIRANI MESNI PROIZVODI Konzerve mesne trajne

1-2

 

3

15

65-75

16.

Konzervirana riba

1-2

-

3

15

65-75

17.

D)PRERAĐEVINE OD POVRĆA

Đuveč, pakovan u staklenke

2

 

0

20

70-75

18.

Miješana salata, pakovana u staklenke

3

-

0

20

70-75

19.

Pasterizirani krastavac, pakovan u staklenke

3

-

0

20

70-75

20.

Paradajz pire, pakovan u limenke

2

-

0

20

70-75

21.

E)PRERAĐEVINA OD VOĆA

Miješana marmelada pakovana u plastičnoj ambalaži ili staklenke

1-2

 

0

20

70-75

22.

F)SMRZNUTO MESO

Pileće smrznuto meso

-

6

-20

-18

90-95

23.

G)DODATAK JELIMA

Dodatak jelima

2

 

0

20

69-75

24.

H)KONDITORSKI PROIZVODI

Mliječni keks

1

 

0

20

69-75

25.

Mliječna čokolada, šećerna tabla

1

 

0

20

69-75

26.

Kakao krem s lešnicima

1

 

0

20

69-75

27.

Biskvit s voćnom želeom i čokoladnim prelivom

-

8

0

20

69-75

28.

I)VINO

Vino u rinfuzi, u cisternama

1

 

12

18

30-60

29.

J)MEDICINSKA OPREMA

Skalpeli sa držačem

5

 

0

20

60-65

30.

Zavoj za prvu pomoć

3

-

0

20

60-65

31.

Torbica prve pomoći

3

-

0

20

60-65

32.

Abdominalni zavoj

3

-

0

20

60-65

33.

MULL zavoj

5

-

0

20

60-65

34.

Vata sanitetska u roli

5

-

0

20

60-65

35.

Gipsani zavoj

5

-

0

20

60-65

36.

Hidrofilna gaza u balama

5

-

0

20

60-65

37.

K)NAGTNI DERIVATI

Dizel Bas En 590

5

       

38.

BMB 95 Bas En 228

5

-

-

-

-

39.

Bas 1002 LUEL

5

-

-

-

-

 

II


U točki VII u drugom redu iza riječi ''ravnatelj'' stavlja se točka, a ostali dio teksta briše se.


III


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 596/06
rujna 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.