Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
NEKRETNINA NA KOJIMA JE NOSILAC PRAVA
UPRAVLJANJA I KORIŠTENJA PRIJAŠNJE
FEDERALNO MINISTARSTVO ODBRANE –
PRIJAŠNJE FEDERALNO MINISTARSTVO OBRANE

 

I

 

Daje se na privremeno korištenje – bez naknade, nekretnine nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane-Prijašnje Federalno ministarstvo obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine, i to:            

  1. Poslovni prostor u ulici Nedima Filipovića br. 17, u Sarajevu, Općina Novo Sarajevo – korisne površine 100 m2 - Udruženju građana ''Majke enklava Srebrenice i Žepe'' Sarajevo.

 

II

 

Naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture: (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.), prelaze u nadležnost Udruženja građana ''Majke enklava Srebrenice i Žepe'' Sarajevo, od dana zapisničke primopredaje nekretnina iz tačke I ove Odluke.

 

III

 

Prijašnje Federalno ministarstvo odbrane – Prijašnje Federalno ministarstvo obrane će u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, zapisnički predati novom korisniku nekretnine iz tačke I ove Odluke i o tome informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 594/06
5. oktobra/listopada 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.