Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05) na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
NEKRETNINA NA KOJIMA JE NOSILAC PRAVA
UPRAVLJANJA I KORIŠTENJA PRIJAŠNJE
FEDERALNO MINISTARSTVO ODBRANE/OBRANE

 

I

 

Daje se na privremeno korištenje – Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog ratnog prava Sarajevo – bez naknade, nekretnine nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine, i to:             

  1. Objekat sa pripadajućim zemljištem Armijskog medicinskog centra (u krugu Državne bolnice) Sarajevo. Ul. Halida Nazečića br. 4. Općina Centar Sarajevo, a koju tretira dio K.Č. br. 903, K.O. Sarajevo VII, (površina objekta 1.560 m2 i površina zemljišta 3.950 m2);
  2. Objekat Uprave za odbranu/obranu Sarajevo sa pripadajućim zemljištem (u krugu Državne bolnice Sarajevo), Ul. Halida Nazečića br. 4. Općina Centar Sarajevo, a koju tretira dio K.Č. br. 871, K.O. Sarajevo, upisano u ZK izvadak 444/LIX, (površina objekta 686 m2 i površina zemljišta 692 m2).

II

Naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture: (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.), prelaze u nadležnost Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog ratnog prava Sarajevo, od dana zapisničke primopredaje nekretnina iz tačke I ove Odluke.

 

III

Prijašnje Federalno ministarstvo odbrane/obrane će u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, zapisnički predati novom korisniku nekretnine iz tačke I ove Odluke i o tome informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 591/06
5. oktobra/listopada 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.