Temeljem članka 115. stavak 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE POSLOVNOG
PROSTORA GRADU MOSTARU ZA SMJEŠTAJ
''UDRUGE OBITELJI POGINULIH I NESTALIH
HRVATSKIH BRANITELJA U DOMOVINSKOM RATU
HNŽ I H-B''


I


Poslovni prostor u ulici Kralja Tomislava broj 14 – Mostar, korisne površine 108 m2 u objektu izgrađenom na zemljištu označenom kao k.č. 2801/1 k.o. Mostar II stari premjer, što odgovara k.č. 873 k.o. Mostar II novi premjer, upisan u zemljišnoknjižni uložak broj, 6898, daje se na korištenje Gradu Mostaru, za smještaj ''Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HNŽ i H-B'', bez naknade.


II


Međusobni odnosi u pogledu naknade komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoz smeća i dr.) bit će regulirani posebnim ugovorom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Grada Mostara.


III


Zadužuje se privremeni stečajni upravitelj prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane, da u roku od sedam dana, od dana potpisivanja ugovora iz točke II ove Odluke, zapisnički preda Gradu Mostaru nekretninu iz točke I ove odluke i o tom obavijesti Komisiju za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane, koja će podnijeti izvješće Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 519/06
7. rujna/septembra 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.