Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE POSLOVNOG
PROSTORA KANTONU SARAJEVO ZA SMJEŠTAJ
''SAVEZA DOBITNIKA NAJVEĆIH RATNIH
PRIZNANJA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE


I


Poslovni prostor u ulici Nedima Filipovića br. 21 – Sarajevo, korisne površine 114,19 m2 u objektu izgrađenom na zemljištu označenom kao k.č. 3965 k.o. Novo Sarajevo I stari premjer upisan u zemljišnoknjižni uložak broj 975/2, daje se na korištenje Kantonu Sarajevo, za smještaj ''Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine'', bez naknade.


II


Međusobni odnosi u pogledu naknade komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.) bit će regulirani posebnim ugovorom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.


III


Zadužuje se privremeni stečajni upravitelj prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, da u roku od sedam dana, od dana potpisivanja ugovora iz tačke II ove Odluke, zapisnički preda Kantonu Sarajevo nekretninu iz tačke I ove odluke i o tom obavijesti Komisiju za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, koja će podnijeti izvješće Vladi federacije Bosne i Hercegovine.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 516/06
7. septembra/rujna 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.