Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa o korištenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SR BiH'', broj 33/81 i 29/90), koji se u skladu sa članom IX.5. (1) ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi s članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE KASARNE
''GUBAVICA'' SA PRIPADAJUĆIM ZEMLJIŠTEM
REGULATORNOJ AGENCIJI ZA KOMUNIKACIJE ZA
POTREBE IZGRADNJE MONITORING STANICA U
BOSNI I HERCEGOVINI


I


Kasarna ''Gubavica'' sa pripadajućim zemljištem označenim kao K.Č. 673/3 K.O. Gubavica, broj posjedovnog lista 3 (novi premjer) što odgovara K.Č. 169/24 k.o. Gubavica broj Z.K.U. 238. ukupne površine 2.830 m2 i objektima izgrađenim na istom, nad kojima je nositelj prava raspolaganja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, daje se na korištenje Regulatornoj agenciji za komunikacije, bez naknade.


II


Međusobni odnosi u pogledu naknade komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.) bit će regulisani sporazumom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Regulatorne agencije za komunikacije.


III


Zadužuje se prijašnje Federalno ministarstvo odbrane da, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, sa Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine i zajedničkom komandom OS BiH, koordinira aktivnosti na predaji nekretnina iz tačke I ove Odluke i o tome informira Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 515/06
7. septembra/rujna 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.