Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU OVLASTI FEDERALNOM
MINISTARSTVU ENERGIJE, RUDARSTVA I
INDUSTRIJE ZA IZRADU PRIJEDLOGA PRETHODNE
SUGLASNOSTI ZA GOSPODARSKA DRUŠTVA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE KOJA SE ŽELE REGISTRIRATI ZA PROIZVODNJU I PROMET
NAORUŽANJA I VOJNE OPREME


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ovlašćuje Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije za izradu prijedloga prethodne suglasnosti za gospodarska društva u Federaciji Bosne i Hercegovine koja se žele registrirati za proizvodnju i promet naoružanja i vojne opreme.


II


Pod gospodarskim društvima iz točke I ove Odluke podrazumijevaju se proizvođači inicijalnih i privrednih eksploziva koji su bili registrirani kod Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i kantonalnih ministarstava za unutarnje poslove, a koja se sukladno Zakonu o proizvodnji naoružanja i vojne opreme (''Službene novine Federacije BiH'', broj 9/04) i Zakonom o uvozu i izvozu oružja i vojne opreme i kontrole uvoza i izvoza proizvoda dvojne namjene (''Službeni glasnik BiH'', br. 5/03, 33/03 i 14/05) , moraju registrirati kod Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, uz prethodnu suglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


III


Za provođenje ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''


V broj 450/06
3. kolovoza 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.