Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u svezi sa člankom 29. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O FINANCIRANJU PROGRAMA PODIZANJA
PROIZVODNJE U RUDNIKU MANGANA BUŽIM D.D.
BUŽIM


I


Odobrava se financiranje Programa podizanja proizvodnje u Rudniku mangana Bužim d.d. Bužim (u daljnjem tekstu: Program podizanja proizvodnje) u iznosu od 100.000 KM.


II


Program podizanja proizvodnje iz točke I ove Odluke nalazi se u prilogu i čini njen sastavni dio.


III


Sredstva iz točke I ove Odluke isplatit će se iz sredstava utvrđenih u razdjelu 17. – pozicija ''Poticaj industrijskoj proizvodnji i rudnicima'' Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06.
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će raspoređena sredstva doznačiti Rudniku mangana Bužim d.d. Bužim koji ih je dužan koristiti sukladno Programu podizanja proizvodnje.


IV


Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, svatko u okviru svoje nadležnosti.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''


V broj 408/06
13. srpnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.