Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), i člana 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 41/98), na 159. sjednici održanoj u Sarajevu 29. juna 2006. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITNOG SPORAZUMA IZMEĐU BOSNE I
HERCEGOVINE I BANK AUSTRIA CREDITANSTALT
AG BEČ ZA FINANSIRANJE PROJEKTA
VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE GRUDE


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine i Bank Austrija CREDITANSTALT AG Beču kojem su: Vlada Bosne i Hercegovine garant, Vlade Federacije Bosne i Hercegovine subgarant i Vlada Zapadnohercegovačkog kantona subgarant za dužnika općinu Grude za robni kredit u iznosu od 2.296.000,00 EUR.


II


Vlada Federacije saglasna je da se iz sredstava kredita iz tačke I ove Odluke finansira Projekt vodosnabdijevanja općine Grude.


III


Vlada Federacije potvrđuje da je dokumentacija parafirana tokom pregovora prihvatljiva za Federaciju, a posebno:

- Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koga zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Vlade Republike Austrije koju zastupa Savezno ministarstvo finansija o finansijskoj saradnji;
- Kreditni sporazum između Bosne i Hercegovine koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Bank Austria CREDITANSTALT AG Beč.


IV


U cilju realizacije kredita iz tačke I ove Odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 2.296.000,00 EUR.


V


Obavezuje se Federalno ministarstvo finansija – financija da sa Ministarstvom finansija i trezora Bosne i Hercegovine i sa Ministarstvom finansija Zapadnohercegovačkog kantona usaglasi i sklopi ugovore o međusobnom regulisanju prava i obaveze po Sporazumu iz tačke I ove Odluke.


VI


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 370/06
29. juna 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.