Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korišćenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SR BiH'', br. 33/81 i 29/90) koji se u skladu sa članom IX. 5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi sa članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠĆENJE DIJELA PROSTORA
U OBJEKTU ''SUHODOL'' MINISTARSTVU
SIGURNOSTI – DRŽAVNOJ GRANIČNOJ SLUŽBI

 

I

Dio prostora u okviru objekta ''Suhodol'', koji se sastoji od četiri kancelarije, tri sobe (spavaone), tri garažna prostora i kantine, ukupne površine 263 m2, označen u okviru prostora katastarske parcele broj 683/1, katastarske općine Hadžići, daje se na korišćenje Ministarstvu sigurnosti za potrebe smještaja Državne granične službe, bez naknade.

II

Troškove uređenja i opremanja prostora iz tačke I ove Odluke snosit će Ministarstvo sigurnosti – Državna granična služba.

III

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova – Federalno ministarstvo unutarnjih poslova je dužno prostor iz tačke I ove Odluke zapisnički predati Ministarstvu sigurnosti – Državnoj graničnoj službi i sačiniti poseban ugovor kojim će se urediti način plaćanja komunalnih i drugih usluga (električna energija, voda, PTT i dr.), i o tome podnijeti izvještaj Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

IV

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 345/06
15. juna/lipnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.