Na temelju članka 34. Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 19/06) i članka 17. stavak 1. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

O D L U K U 

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2006. GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ZA PITANJA BRANITELJA I INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA – FEDERALNOM MINISTARSTVU
ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA

 

I

Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06) odobrava se izdvajanje sredstava Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata – Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata u iznosu od 70.000,00 KM, za održavanje Sportskih igara Saveza RVI BiH.

II

Sredstva iz točke I ove Odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća pričuva Vlade Federacije'' Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu.

III

 

Za realiziranje ove Odluke zadužuju se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata – Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, svatko u okviru svoje nadležnosti.

IV

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 296/06
8. lipnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.