Na osnovu člana 57. stav 5. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O UTVRĐIVANJU OSNOVICE ZA ODREĐIVANJE
VISINE MJESEČNIH NOVČANIH PRIMANJA
KORISNIKA BORAČKO-INVALIDSKE
ZAŠTITE ZA 2006. GODINU


I


Utvrđuje se osnovica za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za 2006. godinu, u iznosu od 734,00 KM.


II


Na osnovu iznosa osnovice iz tačke I. ove Odluke utvrdit će se visina mjesečnih novčanih primanja ličnih i porodičnih korisnika prava boračko-invalidske zaštite, počev od 1. 1. 2006. godine, u skladu sa Zakonom o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/04), kao i korisnika prava boračko-invalidske zaštite, koji su prava stekli do 6. 4. 1992. godine, u skladu sa propisima iz člana 69. stav 2. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.


III


Na osnovu ove Odluke, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata izdaje Naredbu o visini mjesečnih novčanih iznosa za sve korisnike boračko-invalidske zaštite, iz tačke II. ove Odluke, koji će se isplaćivati u 2006. godini.


IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH'', a primjenjivat će se od 1. 1. 2006. godine.


V broj 20/06
19. januara/siječnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.