Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U


I


Ovlašćuje se MIROSLAV NIKOLIĆ, federalni ministar obrane da sukladno Zakonu o proračunima-budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98), a u svezi sa Zakonom o obrani Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', broj 88/05) izvrši podnošenje završnog računa Federalnog ministarstva obrane – Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za 2005. godinu.


II


U cilju izvršenja obveza iz točke I. ove Odluke, odobrava se uporaba štambilja i pečata bivšeg Federalnog ministarstva obrane – Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine u procesu pripreme i podnošenja završnog računa za 2005. godinu.


III


Federalni ministar obrane će u suradnji sa osobom iz članka 69. Zakona o obrani Bosne i Hercegovine odrediti osobe koje će biti privremeno ovlaštene za uporabu štambilja i pečata organizacijskih jedinica bivšeg Federalnog ministarstva obrane – Federalnog ministarstva odbrane koji su neophodni za izvršenje obveza iz točke I. ove Odluke.


IV


Ova Odluka važit će do 31. 3. 2006. godine.


V


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 13/06
12. januara/siječnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.