Na temelju članka 32. Zakona o proračunima – budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 20/98)i članka 17. stavak 1. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2006. GODINU FEDERALNOM TUŽITELJSTVU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
- FEDERALNOM TUŽILAŠTVU FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE, ZA ISPLATU PUTNIH TROŠKOVA
ČLANU EKSPERTNOG TIMA


I


Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/06) odobrava se izdvajanje sredstava Federalnom tužiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine – Federalnom tužilaštvu Federacije Bosne i Hercegovine, u iznosu od 22.004,00 KM za isplatu putnih troškova federalnom tužitelju Temim Seadu, članu ekspertnog tima imenovanog u Stalnoj delegaciji Bosne i Hercegovine u Grupi zemalja Vijeća Europe u borbi protiv korupcije (GRECO), radi učešća na plenarnim sjednicama GRECO u 2006. godini.


II


Sredstva iz točke I ove Odluke će biti isplaćena sa pozicije ''Tekuća pričuva Vlade Federacije'' Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2006. godinu.


III


Za realiziranje ove Odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno tužiteljstvo Federacije Bosne i Hercegovine – Federalno tužilaštvo Federacije Bosne i Hercegovine, svatko u okviru svoje nadležnosti.

IV


Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim
novinama Federacije BiH''.


V broj 191/06
27. travnja 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.