Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) a u vezi sa članom 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 132. sjednici održanoj 17. novembra 2005. godine, donijela je


R J E Š E N J E

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZBOR DIREKTORA
I ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA FEDERALNOG
ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE


1 Obrazuje se Komisija za izbor kandidata za imenovanje direktora i članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje u sastavu:

1. FEIHM BEKAN, predsjednik, sekretar Federalnog ministarstva rada i socijalne politike
2. JASMINA HERCEGOVAC, član, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
3. MARKO ARAPOVIĆ, član, Stručna služba Vlade Federacije BiH
4. FADIL SULJIĆ, član, Federalni zavod za zapošljavanje
5. MIRJANA MIĆANOVIĆ, član, Federalni zavod za zapošljavanje

2 Komisija iz tačke 1. ovog Rješenja provest će proceduru za imenovanje kandidata za upražnjene pozicije, po prijavama koje su podnesene u propisanom roku, u skladu sa odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine.
3 Komisija je dužna sve kandidate, koji su ušli u uži izbor, pozvati na intervju i sastaviti liste sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje i liste, putem pismene preporuke, dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi konačnog imenovanja.
4 Ovo Rješenje stupa na snagu danom objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 593/05
17. novembra/studenoga 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.