Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), a u vezi sa članom 9. stav 2. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima (''Službene novine Federacije BiH'', broj 12/03 i 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 1. septembra 2005. godine, donijela je


R J E Š E N J E

O FORMIRANJU KOMISIJE ZA IZBOR DIREKTORA,
ZAMJENIKA DIREKTORA I ČLANOVA UPRAVNOG
ODBORA AGENCIJE ZA BANKARSTVO
FEDERACIJE BONE I HERCEGOVINE


I


1. Obrazuje se Komisija za izbor kandidata za imenovanje direktora, zamjenika direktora i članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine:

1. BELMA IZMIRLIJA, predsjednik Komisije, Federalno ministarstvo financija;
2. ENVER TREPIĆ, član, Federalno ministarstvo financija;
3. MENSUR HADŽIMUSIĆ, član, Ured za zakonodavstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine;
4. MIRO KREZIĆ, član, Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine;
5. STJEPAN JOVIČIĆ, član Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

2. Komisija iz tačke 1. Ovog Rješenja provest će proceduru za imenovanja kandidata na upražnjene pozicije po prijavama koje su podnesene u propisanom roku, u skladu sa odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima.
3. Komisija je dužna sve kandidate koji su ušli u uži izbor pozvati na intervju i sastaviti liste sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, i liste putem pismene preporuke dostaviti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine radi utvrđivanja konačnog prijedloga za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.


V broj 451/05
1.septembra/rujna 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.