Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj 114. sjednici održanoj 16. juna 2005. godine, donosi


R J E Š E N J E

O IMENOVANJU ČLANOVA MEĐURESORNE
KOMISIJE ZA REALIZACIJU PROJEKTA
VODOVODA DUBRAVSKE VISORAVNI


I


Imenuju se članovi međuresorne Komisije za realizaciju Projekta vodovoda Dubravske visoravni u sljedećem sastavu:
5. Mr. ZAIM HEĆO, dipl.ing. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija – predsjedavajući Komisije
6. DRAGAN PRUSINA, dipl.ecc., Federalno ministarstvo finansija/financija – član
7. MURIS HADŽIĆ, dipl. ing. građ., Federalno ministarstvo prostornog
uređenja i okoliša – član
8. NADA GALIĆ, dipl. ing. građ., Federalno ministarstvo poljoprivrede,
vodoprivrede i šumarstva – sekretar Komisije.


II


Komisija iz tačke I ovog rješenja ima zadatak da u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama (''Službeni glasnik BiH'', broj 49/04 i 19/05) definiše uslove i način implementacije Projekta vodoopskrbnog sistema Dubravska visoravan, a shodno sa urađenom i revidiranom projektnom dokumentacijom Vodovoda i Odlukom Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenim Proračunom Federacije BiH za 2005. godinu.


III


Zadatak Komisije je da prati i koordinira rad sa Općinom Čapljina u svim fazama implementacije projekta, naročito utvrdi uslove saradnje, međusobne obaveze, prava i organizaciona pitanja, finansijske odnose i način rješavanja sporova u provedbi ove odluke u cilju efikasnije izgradnje Vodovoda.


IV


Organizaciona jedinica utemeljena za implementiranje projekta vodovoda Dubravska visoravan, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH, ima se smatrati ugovornim organom, koji će provesti postupak nabavke, dodijeliti ugovor o javnoj nabavci radova, roba i usluga, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i njegovim podzakonskim aktima.
Komisija za izvršenje zadataka iz tačke III ovog rješenja:
A) prati implementaciju i napredovanje projekta u skladu sa usvojenim Programom utroška investicijskih sredstava razvoja utvrđenim proračunom Federacije BiH za 2005. godinu, te usvojenom Metodologijom za korištenje raspoloživih sredstava za projekte, s konkretnim zadacima:
- davanja prethodne saglasnosti na tendersku dokumentaciju, kada joj ugovorni organ iz stava 1. ove tačke, predoči potpune informacije o uslovima i postupcima dodjele ugovora;
- davanja prethodne saglasnosti na izvršenu ocjenu i poređenje ponuda, a po provedenom postupku odabira najpovoljnijeg ponuđača, te daje prethodnu suglasnost na odabir najpovoljnijeg ponuđača, čija se ponuda smatra ekonomski najpovoljnijom;
- praćenja priliva, odliva, odnosno usmjeravanja sredstava s otvorenog posebnog podračuna za predmetne namjene, u smislu nadzora njegovog namjenskog trošenja u srhe za koje je i otvoren;
- praćenja izvođenja građevinskih radova u skladu s projektnom dokumentacijom;

B) usmjerava aktivnosti u slučaju da predmetni projekat dođe u fazu zastoja, te predlaže mjere i aktivnosti u svrhu otklanjanja istog.


V


Komisija je dužna po okončanju implementacije Projekta podnijeti izvještaj o realizaciji projekta Vladi Federacije BiH.


VI


Članovi Komisije iz tačke I ovog rješenja, kao i stručna lica koja su angažovana kao eksperti, dužni su čuvati kao poslovnu tajnu sve podatke i saznanja koja steknu u radu Komisije, o čemu su dužni potpisati izjavu o čuvanju službene tajne (povjerljivosti).


VII


Članovi Komisije iz tačke I ovog rješenja, Općina Čapljina, kao i stručna lica koja su angažovana kao eksperti, dužni su potpisati i izjavu o nepristrasnosti i povjerljivosti u odnosu na ponuđače.


VIII


Nagrađivanje će biti izvršeno u skladu sa Odlukom Vlade Federacije BiH o formiranju Komisije.


IX

Ovo rješenje primjenjuje se od dana donošenja i objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 316/05
16.juna/lipnja 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.