Na osnovu člana 19. stav 3. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , broj 1/94, 8/95 i 19/03) i člana 7. stav 2. tačka 1. Uredbe o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća («Službene novine Federacije BiH» , broj 75/04), na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite, koji je usaglašen sa Federalnim zavodom za statistiku, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

RJEŠENJE
O IMENOVANJU FEDERALNE KOMISIJE ZA
PROCJENU ŠTETE

1. U Federalnu komisiju za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća imenuju se:
- dipl. ing. geologije IZET ŽIGIĆ, predsjednik
- prof. MIRSAD TESKEREDŽIĆ, član
- dipl. pr. MILENKO LEPUŠINA, ČLAN
- dipl. ecc. FILIP ŠARIĆ – član,
- dipl. ing. mašinstva STIP BULJAN – član,
- dipl. ing. građevinarstva ANTO ČOVIĆ – član, i
- dipl. ing. agronomije RASIM FAZLIĆ – član.
2. Komisija je nadležna da izvršava zadatke utvrđene u članu 13. i drugim odredbama Uredbe o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, u kojima je utvrđena nadležnost ove Komisije.
3. u sastav Komisije mogu se, ako se ocjeni da za tim ima potrebe, imenovati i druga stručna lica iz odgovarajućih oblasti, sa svim pravima i obavezama kao i članovi Komisije iz tačke 1. ovog rješenja. Imenovanje tih lica vrši Vlada federacije Bosne i Hercegovin, na prijedlog Federalne komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća.
4. Komisija se imenuje na period od četiri godine.
5. Federalna uprava civilne zaštite osigurat će odgovarajuća materijalno-tehnička sredstva, kao i prostor gdje će Komsija obavljati administrativne i druge poslove, nakon prikupljanja podataka o procjeni šteta.
6. Predsjedniku, članovima Komisije i državnim službenicima koji budu obavljali stručne i administrativne poslove za potrebe Komisije, pripada naknada u vrijeme kada obavljaju poslove iz svoje nadležnosti, čiju visinu posebnim rješenjem utvrđuje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine iz sredstava koja se za ove namjene osiguravaju u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine.
7. Ovo rješenje objavit će se u «Službenim novinama Federacije BiH».

V broj 191/05
7. aprila/travnja 2005. godine
Sarajevo

Premijer dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.