Na osnovu člana 2. Zakona o prestanku važenja Zakona o unutarnjem platnom prometu («Službene novine Federacije BiH» , broj 56/04) , Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra finansija-federalnog ministra financija, donosi

 

RJEŠENJE

O IMENOVANJU LIKVIDATORA ZA PROVOĐENJE I

OKONČANJE POSLOVA LIKVIDACIJE ZAVODA ZA

PLATNI PROMET FEDERACIJE BOSNE I

HERCEGOVINE

 

  1. Za likvidatora Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine
    (u daljem tekstu: ZAP i ZPP) imenuje se gospodin, prof. dr. MEHMED JAHIĆ.
  2. Dužnost likvidatora je da u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog rješenja izvrši, odnosno okonča poslove prijenosa prava raspolaganja imovinom ZAP-a i ZPP-ea, da izvrši poslove prijenosa cjelokupne imovine ZAP-a i ZPP-ea na institucije na koje su prenesene funkcije i poslovi ZAP-a i ZPP-ea, da prijenos nekretnina izvrši u skladu sa Odlukom o davanju na korišćenje nekretnina Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine koje su u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, da osigura rješenje radno-pravnog statusa zaposlenika ZAP-a i ZPP-ea, da obezbjedi i predloži način vođenja i korištenja dokumentacije unutrašnjeg platnog prometa nastale prije prijenosa platnog prometa u nadležnost komercijalnih banaka, te da okonča, odnosno predloži način rješavanja dospjelih obveza i potraživanja ZAP-a i ZPP-ea, kao i sve druge poslove utvrđene članom 1. Zakona o unutrašnjem platnom prometu i poslove koje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdi posebnim aktom.
  3. Dužnost likvidatora je da odmah postupi po Odluci o čuvanju i korišćenju dokumentacije unutrašnjeg platnog prometa, nastale prije njegovog prijenosa u nadležnost komercijalnih banaka, Odluka V broj 566/04 od 16.12.2004. godine i isplati otpremnine zaposlenicima Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine, sukladno odredbama Zakona o radu, podzakonskim propisima iz oblasti rada.
  4. Dužnost likvidatora je da provede likvidacijski postupak u skladu odredbama Zakona o likvidaciji.
  5. Poslove iz tač. 2., 3. i 4. ovog rješenja likvidator će obavljati zajedno s pomoćnikom kojeg će imenovati federalni ministar finansija-federalni ministar financija.
  6. Likvidator i pomoćnik likvidatora za svoj rad ostvaruju naknadu u visini koju će posebnim rješenjem utvrditi federalni ministar finansija-federalni ministar financija.
  7. Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u «Službenim novinama Federacije BiH» .

 

V broj 591/04

16. decembra 2004. godine

Sarajevo

Premijer dr. Ahmet Hadžipašić , s.r.