Na osnovu člana 2. Zakona o prestanku važenja Zakona o unutrašnjem platnom prometu («Službene novine Federacije BiH» , broj 56/04) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra finansija-federalnog ministra financija donosi

 

RJEŠENJE

O IMENOVANJU LIKVIDATORA ZA PROVOĐENJE I

OKONČANJE POSLOVA LIKVIDACIJE ZAVODA ZA

PLATNI PROMET

 

  1. Za likvidatora Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine imenuje se gospodin, mr sc. Kerim Agić, Zavod za računovodstvo i reviziju Federacije Bosne i Hercegovine.
  2. Dužnost likvidatora i njegovog pomoćnika je da u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog rješenja izvrši, likvidaciju Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa odredbama člana 2. Zakona o prestanku važenja Zakona o unutrašnjem platnom prometu, odredbama Zakona o likvidaciji i odlukama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz te oblasti.
  3. Za obavljanje poslova iz tačke 2. ovog rješenja likvidator može angažćovati pomoćnika, uz prethodnu saglasnost federalnog ministra finansija – federalnog ministarstva financija.
  4. Likvidator za svoj rad ostvaruje naknadu u visini koju će posebnim rješenjem utvrditi federalni ministar finansija – federalni ministar financija. Naknada će se isplaćivati iz sredstava Zavoda za platni promet Federacije Bosne i Hercegovine.
  5. Ovo rješenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u «Službenim novinama Federacije BiH».

 

V broj 113/05

3. marta/ožujka 2005. godine          

Sarajevo            

Premijer dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.