Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 125. sjednici održanoj 6. listopada 2005. godine, donosi


O D L U K U

O PROMJENI ORGANIZIRANJA U DIJELU
ELEKTROENERGETSKOG SEKTORA I RUDARSKOG
SEKTORA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u cilju promjena u organiziranju elektroenergetskog sektora i rudarskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine, ovom odlukom utvrđuje opravdanim da se pokrene postupak statusne promjene pripajanja gospodarskog društva Rudnika mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. Breza gospodarskom društvu Javnom preduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo.


II


Obavezuje se federalni ministar energije, rudarstva i industrije da imenuje povjerenstvo sastavljeno od jednog člana iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i po tri člana iz gospodarskog društva Rudnika mrkog uglja ''Breza'' d.o.o. i gospodarskog društva Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo i odredi zadatke i rokove za izradu plana reorganizacije sukladno članku 64. Zakona o gospodarskim društvima (''Službene novine Federacije BiH'', br. 23/99, 45/00, 6/02 i 29/03).


III


Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da ovu odluku realizira do 31. prosinca 2005. godine.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 488/05
6. listopada 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.