Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, kao strana u zaključivanju Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti (''Službene novine Federacije BiH'', broj 23/00), na svojoj 114. sjednici održanoj 16. juna 2005. godine, donijela je


O D L U K U


I


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jednostrano otkazuje primjenu Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, (''Službene novine Federacije BiH'', broj 23/00), čiji je potpisnik na strani poslodavca bilo Federalno ministarstvo pravde u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


I


Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


Obrazloženje


Imajući u vidu da se kantonalni organi uprave i sudske vlasti finansiraju iz kantonalnih budžeta koji ne mogu izvršiti presude po tužbenim zahtjevima, a prinudnim izvršenjem pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda bi se blokirao kantonalni budžet, predloženo je otkazivanje ovog kolektivnog ugovora.


V broj 298/05
16. juna/lipnja 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.