Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama («Službene novine federacije BiH» , broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj 111. sjednici održanoj 25. svibnja 2005. godine, donijela je

ODLUKU
O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI «BRIDGING BOUDARIES
INTERNATIONAL» , CLOUCESTER, VIRGINIA, 23061, SAD,
ZA OSNIVANJE UREDA U FEDERACIJI
BOSNE I HERCEGOVINE

I

Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji «BRIDGING BOUNDARIES INTERNATIONAL» , Cloucester, Virginia, 23061, SAD, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Mostaru, Ul. Zagrebačka broj 28.

II

Osnivač ureda je: «BRIDGIND BOUNDARIES INTERNATIONAL» Cloucester, Virginia, 23061, SAD.

III

Ured se osniva u cilju rada u multikulturnom okruženju, religijskoj toleranciji, omogućavanju djeci da zajedno poboljšaju svoj svijet-svoje domove, škole, zajednice, promoviranje i poticanje ideala kroz kulturnu komunikaciju i edukaciju koja će dovesti do poboljšanja, koegzistencije, tolerancije i uzajamnog poštovanja, postoje načini gradnje mostova preko ponora kulturnih, religijskih i etničkih različitosti koji će potaći mirnu koegzistenciju, promovisanje razvoja vještina provođenja, uključujući donošenje odluka, stvaranja suglasnosti, prihvatanje različitog mišljenja i komunikacije vještine, promoviranje tolerancije, poštovanje i razumijevanje među ljudima različite etničke i religijske pripadnosti, promoviranje nenasilnog rješavanja sukoba, uspješno raditi kao i grupa u jednogodišnjem programu s ljudima različitog kulturnog, religijskog, etničkog i socio-ekonomskog porijekla, promoviranje i širenje postojećeg rada Vijeća studenata organizacije BBI iz Ruchmonda i Mostara s ciljanim programima predvođenim studentima.

IV

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u «Službenim novinama Federacije BiH».

V broj 250/05
25. svibnja 2005. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.