Na temelju članka 43. stavak 3. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 29/03 i 23/04), članka 8. stavak 3. Zakona o plaćama i naknadama rukovoditelja izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenika koje imenuje, odnosno postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; broj 27/98) i članka 152. stavak 2., članka 160. stavak 2. i članka 162. stavak 2. Zakona o radnim odnosima i plaćama službenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, broj 13/98), na usuglašeni prijedlog federalnog ministra financija-federalnog ministra finansija, federalnog ministra pravde i federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine d o n o s i:

 

U R E D B U

O NAKNADAMA I DRUGIM MATERIJALNIM PRAVIMA KOJA NEMAJU KARAKTER PLAĆE

 

I - OPĆE ODREDBE

 

Članak 1.

 

  Ovom uredbom uređuju se uvjeti, kriteriji i način ostvarivanja naknada i drugih materijalnih prava koja pripadaju rukovodnim i ostalim državnim službenicima, službenicima (u daljnjem tekstu: državni službenik) i namještenicima u federalnim organima uprave i federalnim ustanovama i drugim tijelima federalne uprave (u daljnjem tekstu: federalni organ uprave) i rukovoditeljima izvršnih organa vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine iz čl. 3. i 4. Zakona o plaćama i drugim materijalnim naknadama rukovoditelja izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenicima koje imenuje, odnosno postavlja Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: rukovoditelj federalnog organa izvršne vlasti), a koja nemaju karakter plaće.

 

II – NAKNADE I DRUGA MATERIJALNA PRAVA KOJA

PRIPADAJU DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA

 

Članak 2.

 

Sukladno odredbama članka 74. Zakona o državnoj službi i članka 168. Zakona o radnim odnosima prava na naknade i druga materijalna prava utvrđena u odredbama čl. 2. do 25. ove uredbe, primjenjuju se i na državne službenike i namještenike koji taj status imaju u stručnim i drugim službama Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, stručnim službama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, Ombdusmanima Federacije Bosne i Hercegovine, Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog tužiteljstva, Federalnog pravobraniteljstva, federalnim kazneno-popravnim zavodima, Federalnog vijeća za prekršaje, Centra za edukaciju sudaca i tužitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine, Agenciji za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine i Odboru državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine, ako posebnim propisom nadležnog federalnog organa vlasti nije drugačije određeno.

 

  1. Naknada za prijevoz na posao i sa posla

 

Članak 3.

 

  Državnom službeniku i namješteniku kome nije organiziran prijevoz na posao i sa posla, a čije je mjesto stanovanja udaljeno od mjesta rada, najmanje jedan kilometar pripada naknada ili mjesečna karta za troškove prijevoza u visini mjesečne karte gradskog, prigradskog, odnosno, međugradskog prometa.

 

  Pravo na naknadu troškova prijevoza u mađugradskom prometu imaju oni državni službenici i namještenici koji dolaze na posao iz mjesta prebivališta koje se nalazi van područja u kome je mjesto sjedišta federalnih organa uprave. Pravo na naknadu troškova prijevoza, u ovom slučaju ostvaruje se na osnovu pismenog zahtjeva državnog službenika, odnosno namještenika u kojem se navodi adresa stvarnog stanovanja u mjestu rada i da svakodnevno putuje od tog mjesta do mjesta rada. Uz zahtjev se prilaže pismeni dokaz firme čiji se prijevoz koristi za dolazak na posao i povratak sa posla (dnevna ili mjesečna karta). Ova naknada odobrava se rješenjem koje donosi rukovoditelj federalnog organa uprave.

 

  Zlouporaba korištenja naknade iz st. 1. i 2. ovog članka, smatra se materijalnom štetom i podliježe obvezi odgovornosti za tu štetu, sukladno članku 60. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Zakon o državnoj službi), odnosno odredbama čl. 103. do 111. Zakona o radnim odnosima i plaćama službenika organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, broj 13/98) (u daljnjem tekstu: Zakon o radnim odnosima).

 

Članak 4.

 

Državni službenik i namještenik koji za potrebe prijevoza dolaska na posao i povratka sa posla, uz prethodno pismeno odobrenje rukovodiitelja federalnog organa uprave koristi privatni automobil u tom slučaju pripada mu naknada u visini od 20% cijene litra utrošenog goriva po prijeđenom kilometru na odobrenoj relaciji od mjesta stanovanja do mjesta rada.

 

2. Naknada za ishranu za vrijeme rada (topli obrok)

 

Članak 5.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu za ishranu za vrijeme rada (topli obrok) samo za dane nazočnosti na poslu, u iznosu od 2% prosječne plaće u Federaciji Bosne i Hercegovije (u daljnjem tekstu: Federacija), prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

 

Pravo na naknadu iz stavka 1. ovog članka, ne ostvaruje se u slučaju odsustvovanja sa posla po bilo kom opravdanom, ili neopravdanom temelju (službeni put, plaćeno odsustvo, rad na terenu, odsustvo zbog bolesti i slično).

 

3. Naknada za regres za godišnji odmor

 

Članak 6.

 

  Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu najmanje 70% njegove plaće utvrđene rješenjem o plaći, odnosno najmanje u visini prosječne plaće isplaćene u Federaciji za prethodna tri mjeseca prije donošenja rješenja o regresu, ako je to za državnog službenika, odnosno namještenika povoljnije.

  

4. Naknada troškova preselenja

 

Članak 7.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na troškove preselenja kućnih stvari iz mjesta stalnog prebivališta njegove obitelji u mjesto sjedišta federalnog organa uprave u kojem radi, a po prestanku potrebe do mjesta u kome želi stalno da živi.

 

Troškovi preselenja isplaćuju se u visini stvarnih troškova, a ostvaruju se na pismeni zahtjev korisnika iz stavka 1. ovog članka, uz koji se prilaže račun, odnosno faktura o plaćenim troškovima preselenja.

 

5. Naknada za rad na terenu (terenski dodatak)

 

Članak 8.

 

  Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu za rad na terenu čija visina se utvrđuje u ovisnosti od uvjeta osiguranih za rad na terenu, i to:

 

  1) ako je osiguran smještaj i ishrana, terenski dodatak iznosi 20% od visine dnevnice za službeno putovanje;

  2) ako je osiguran samo smještaj u tom slučaju terenski dodatak se isplaćuje u visini dnevnice za službeno putovanje;

  3) ako je osigurana samo ishrana, u tom slučaju terenski dodatak iznosi 70% od visine dnevnice za službeno putovanje.

 

  Terenski dodatak obuhvata troškove smještaja i ishrane, a troškovi prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta rada na terenu priznaju se u stvarnom iznosu, s tim da se ti troškovi ne priznaju ako je prijevoz osiguran službenim vozilom.

 

 

 

  Pod radom na terenu iz stavka 1. ovog članka, podrazumijevaju se poslovi iz nadležnosti federalnog organa uprave koji se po svojoj prirodi moraju izvoditi na terenu van mjesta zaposlenja državnog službenika i namještenika i koji traju duže od 20 radnih dana neprekidno.

 

Naknada za rad na terenu (terenski dodatak), naknada za odvojeni život od obitelji i dnevnice za službeno putovanje u zemlji i inozemstvu, međusobno se isključuju.

 

6. Naknada za troškove educiranja

 

Članak 9.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na naknadu troškova za edukaciju koja se organizira i izvodi po programu obuke organa iz članka 1. ove uredbe ili kada se upućuje na seminare, savjetovanje i druge vidove stručnog usavršavanja, kao i druge vidove obuke potrebne za rad na radnom mjestu u organu u kojem se nalazi u službi.

 

Naknada iz stavka 1. ovog članka odobrava se u visini cijene koja se utvrdi za određene oblike, odnosno programe adukacije.

 

7. Naknada za izum i tehničko unapređenje

 

Članak 10.

 

Državnom službeniku i namješteniku pripada naknada za izum, inovacije, tehnička unapređenja i druga kreativna rješenja koja unapređuju rad u organima uprave, ostvarena na radu ili u vezi sa radom.

 

  Visina naknade za izum i ostala kreativna rješanja iz stavka 1. ovog članka utvrđuje se posebnim ugovorom koji se zaključuje između državnog službenika, odnosno namještenika i rukovoditelja federalnog organa uprave, u kojem je ostvaren taj izum, odnosno druga kreativna rješenja.

 

8. Jubilarna nagrada

 

Članak 11.

 

Državni službenik i namještenik ima pravo na jubilarnu nagradu koja se isplaćuje sukladno a Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave i sudske vlasti Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”; br. 23/00 i 50/00).

 

 

 

 

 

 

9. Nagrada za rezultate rada

 

Članak 12.

 

Državnom službeniku i namješteniku koji u tijeku kalendarske godine, u razdoblju od najmanje šest mjeseci neprekidno, po obujmu i kvaliteti postiže nat prosječne rezultate u radu, u izvršavanju poslova na radnom mjestu na kojem je raspoređen može se dodijeliti nagrada za te rezultate rada.

 

Nagrada se utvrđuje u iznosu do visine prosječne mjesečne plaće isplaćene u Federaciji za posljednja tri mjeseca prije dodjele nagrade prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

 

Odluku o dodjeli nagrade iz stavka 1. ovog članka, donosi rukovoditelj federalnog organa uprave na prijedlog rukovoditelja organizacijske jedinice u kojoj se državni službenik, odnosno namještenik nalazi ili temeljem vlastite odluke rukovoditelja federalnog organa uprave.

 

10. Naknada za slučaj smrti

Članak 13.

 

U slučaju smrti državnog službenika i namještenika ili člana njegove uže obitelji isplaćuju se troškovi sahrane u visini stvarnih troškova, a najviše četiri prosječne mjesečne plaće isplaćene u Federaciji za protekla četiri mjeseca prije donošenja rješenja o isplati te naknade.

 

Ukoliko u istom organu uprave rade dva ili više člana obitelji iz članka 15. ove uredbe, pravo na troškove iz stavka 1. ovog članka, ostvaruje jedan član obitelji.

 

11. Naknada za slučaj teške invalidnosti ili teške bolesti

 

Članak 14.

 

  U slučaju teške invalidnosti ili teške bolesti državnog službenika i namještenika, ili člana njegove uže obitelji, jednom godišnje isplaćuje se jednokratna novčana pomoć u visini njegove tri plaće isplaćene u prethodna tri mjeseca ili tri prosječne mjesečne plaće isplaćene u Federaciji, ako je to za njega povoljnije.

 

Državnom službeniku, odnosno namješteniku može se sukladno raspoloživim sredstvima i na temelju suglasnoti rukovoditelja organa uprave isplatiti dio ili ukupni troškovi liječenja teške invalidnosti ili teške bolesti u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je on platio troškove tog liječenja. Troškovi liječenja isplaćuju se na temelju fakture ili računa zdravstvenih ustanova u kojima je liječenje obavljeno.

 

 

  Pod teškom bolešću iz st. 1. i 2. ovog članka, podrazumijevaju se slijedeće bolesti: akutna tuberkuloza, maligna oboljenja, endemska nefropatija, hirurška intervencija na srcu i mozgu, sve vrste degenerativnih oboljenja centralnog nervnog sustava, infarkt (srčani i moždani), oboljenje mišičnog sustava, paraliza i druge teške bolesti određene općim aktom Federalnog ministarsva zdravstva, kao i teške tjelesne povrede. Bolest, odnosno tjelesna povreda se dokazuje temeljem dijagnoze ovlaštene osobe zdravstvene struke, odnosno zdravstvene ustanove.

 

  Pravo na jednokratnu novčanu pomoć iz stavka 1. ovog članka, temeljem teške invalidnosti ostvaruje se za utvrđeni stupanj invalidnosti od najmanje 60%.

 

  Jednokratna novčana pomoć iz stavka 1. ovog članka može se dodijeliti i državnom službeniku, odnosno namješteniku koji je operiran od bolesti koje nisu obuhvaćene odredbom stavka 3. ovog članka, ukoliko je takva operacija neophodna radi sprečavanja teške invalidnosti ili teške bolesti.

 

Članak 15.

 

  Pod članom uže obitelji iz čl. 13. i 14. ove uredbe, podrazumijevaju se slijedeći članovi obitelji državnog službenika, odnosno namještenika, i to:

1) suprug(a) u braku ili van braka, ako žive u zajedničkom domaćinstvu;

2) djeca rođena u braku, van braka, zakonito usvojena ili pastorčad do 18, odnosno do 26 godina starosti, ako se nalaze na redovitom školovanju i nisu u radnom odnosu, a djeca nesposobna za rad, bez obzira na starosnu dob;

3) roditelji (otac, majka, očuh, maćeha i usvojitelji) bez obzira da li žive u zajedničkom domaćinstvu sa državnim službenikom, odnosno namještenikom;

4) braća i sestre bez roditelja do 18, odnosno do 26 godina starosti, ako se nalaze na redovitom školovanju i nemaju drugih prihoda već ih korisnik naknade stvarno skrbi ili je obveza njihovog skrbništva zakonom utvrđena, a ako su nesposobni za rad, bez obzira na starosnu dob pod uvjetom da sa njima žive u zajedničkom domaćinstvu;

5) unučad pod uvjetima iz točke 2) ovog članka, ako nemaju roditelja i žive u zajedničkom domaćinstvu sa korisnikom naknade.

,

12. Otpremnina za odlazak u mirovinu

 

Članak 16.

 

Državni službenik i namještenik imaju pravo na otpremninu prilikom odlaska u mirovinu u iznosu od šest njegovih plaća isplaćenih u prethodnih šest mjeseci ili šest prosječnih mjesečnih plaća isplaćenih u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku, ako je to za njega povoljnije.

 

 

 

 

 

13. Otpremnina za prekobrojnost

 

Članak 17.

 

  Državni službenik kome prestane radni odnos zbog prekobrojnosti, u smislu članka 36. Zakona o državnoj službi, pravo na otpremninu tim temeljem ostvaruje prema članku 45. tog zakona.

 

  U obračun za utvrđivanje visine otpremnine u obzir se uzima plaća državnog službenika koju je imao u posljednja tri mjeseca prije donošenja konačnog rješenja o prestanku radnog odnosa zbog prekobrojnosti.

 

  Otpremnina se obračunava i isplaćuje iz sredstava federalnog organa uprave u kojem je državni službenik proglašen prekobrojnim.

 

14. Otpremnina za prestanak radnog odnosa u procesu revizije

 

Članak 18.

 

  Državni službenik u federalnom organu uprave kome prestane radni odnos sukladno odredbi članka 67. Zakona o državnoj službi, pravo na otpremninu ostvaruje sukladno članku 68. tog zakona.

 

  U obračun visine otpremnine u obzir se uzima prosječna mjesečna plaća državnog službenika koju je ostvario u federalnom organu uprave u mjesecu koji je prethodio mjesecu u kojem je državni službenik primio konačno rješenje o prestanku radnog odnosa.

 

  Otpremninu iz stavka 1. ovog članka obračunava i isplaćuje federalni organ uprave u kojem je državni službenik bio uposlen u vrijeme donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa.

 

15. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja ili smrti

 

Članak 19.

 

   Državni službenik i namještenik ima pravo na osiguranje od posljedica nesretnog slučaja sa uključenjem rizika od prirodne smrti za vrijeme trajanja radnog odnosa u federalnim organima uprave.

 

  Visina osiguranja iz stavka 1. ovog članka određuje se prema polici osiguranja od posljedica nesretnog slučaja, odnosno polici osiguranja od rizika od prirodne smrti.

 

 

 

 

  Ugovor o osiguranju sa odgovarajućim osiguravajućim društvom zaključuje rukovoditelj federalnog organa uprave za sve državne službenike i namještenike uposlene u tom organu.

 

16. Naknada troškova smještaja

 

Članak 20.

 

Državni službenik i namještenik čije se mjesto prebivališta nalazi van sjedišta federalnog organa uprave u kojem radi ili je zbog premještaja sjedišta organa došlo do promjene prebivališta pa živi odvojeno od obitelji, ima pravo na naknadu troškova smještaja u mjestu rada u visini od 300,00 KM mjesečno, ako u mjestu rada stanuje u toku radnog tijedna.

 

Mjesto stanovanja utvrđuje se sukadno odredbi članka 3. stavak 2. ove uredbe.

 

  Državnom službeniku i namješteniku iz stavka 1. ovog članka pripada i pravo na troškove prijevoza za dane tjednog odmora sukladno odredbi članka 3. stavak 2. ove uredbe.

 

17. Poseban dodatak za posebne uvjete rada

 

Članak 21.

 

Državnom službeniku i namješteniku koji radi na poslovima kod kojih postoje posebni uvjeti rada može se utvrditi pravo na poseban dodatak u visini do 20% od osnovne plaće.

 

  Vlada Federacije će svojim propisom odrediti poslove iz stavka 1. ovog članka, koji se obnašaju pod posebnim uvjetima rada na prijedlog rukovoditelja federalnog organa uprave.

 

18. Naknade i druga materijalna prava savjetnika

 

Članak 22.

 

Naknade i druga materijalna prava iz odredaba čl. 3. do 16., članka 19. i čl. 23. i 24. ove uredbe, pripadaju i savjetnicima Predsjednika Federacije, potpredsjednika Federacije, Premijera, zamjenici Premijera, ministara i direktora federalnih uprava i federalnih ustanova.

 

 

 

 

 

 

19. Naknada troškova odvojenog života od obitelji i smještaja za rukovodne državne službenike

 

Članak 23.

 

Rukovodni državni službenik čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 120 kilometara od mjesta sjedišta federalnog organa uprave u kojem obavlja službenu dužnost ima pravo na naknadu troškova odvojenog života od obitelji i smještaja u mjestu rada, sukladno odredbi stavka 2. članka 43. Zakona o državnoj službi.

 

  Smještaj iz stavka 1. ovog članka, može biti osiguran u privremenom ili u privatnom smještaju.

 

  Naknada za smještaj iz stavka 2. ovog članka iznosi 300,00 KM mjesečno.

 

Naknada za troškove odvojenog života iznosi 50% od prosječne mjesečne plaće ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

 

Po isteku roka iz stavka 2. članka 43. Zakona o državnoj službi, rukovodni službenik ostvaruje pravo na naknadu, sukladno odredbi članka 20. ove uredbe.

 

  Pravo na naknadu iz stavka 1. ovog članka ostvaruje se do roka utvrđenog u odredbi stavka 2. članka 43. Zakona o državnoj službi.

 

20. Naknada troškova prijevoza u toku tjednog odmora

za rukovodne državne službenike

Članak 24.

 

  Rukovodni državni službenici iz stavka 1. članka 23. ove uredbe, imaju pravo na naknadu troškova prijevoza od mjesta rada do mjesta stanovanja njegove obitelji za vrijeme tjednog odmora, državnih blagdana i neradnih dana u kojima se po zakonu ne radi, do visine cijene koštanja karte prijevoza u cestovnom ili željezničkom prometu na relaciji koju koristi.

 

  Ukoliko rukovodni državni službenik, sukladno odobrenju rukovoditelja federalnog organa uprave, koristi vlastiti automobil za putovanje iz stavka 1. ovog članka, ima pravo na naknadu troškova, sukladno odredbi članka 4. ove uredbe.

 

  Pravo na naknadu troškova iz stavka 1. ovog članka, ostvaruje se do roka utvrđenog u odredbi stavka 2. članka 43. Zakona o državnoj službi, a po isteku tog roka ostvaruje pravo na naknadu, prema uvjetima iz članka 20. ove uredbe.

 

 

 

21. Rješavanje o naknadama i drugim materijalnim pravima

 

Članak 25.

 

Naknade i druga materijalna prava predviđena u odredbama čl. 3. do 24. ove uredbe, ostvaruju se donošenjem rješenja.

 

Rješenje iz stava 1. ovog člana, donosi rukovoditelj federalnog organa uprave u kojem se državni službenik, odnosno namještenik nalazi u službi.

 

III – NAKNADE I DRUGA MATERIJALNA PRAVA KOJA PRIPADAJU RUKOVODITELJIMA FEDERALNIH ORGANA IZVRŠNE VLASTI

 

Članak 26.

 

  Naknade i druga materijalna prava iz odredaba čl. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13, 14, 15, 16, i 19. ove uredbe, pripadaju i rukovoditeljima federalnih organa izvršne vlasti.

 

Članak 27.

 

   Premijer, zamjenici Premijera i ministri Vlade Federacije Bosne i Hercegovine imaju pravo na hotelski smještaj u mjestu rada, ako je njihovo mjesto rada izvan mjesta prebivališta njihove obitelji, dok im se ne osigura odgovarajući smještaj u mjestu rada.

 

  Korišćenje hotelskog smještaja iz stavka 1. ovog članka, odobrava Premijer.

 

  Troškovi hotelskog smještaja iz stavka 1. ovog članka obuhvaćaju samo troškove smještaja i plaćaju se iz sredstava proračuna Federacije na teret sredstava Vlade Federacije, temeljem računa hotela.

 

  Rukovoditelji federalnih organa iz stavka 1. ovog članka, imaju pravo na mjesečnu naknadu trioškova zbog odvojenog života od obitelji u iznosu 70% od prosječne mjesečne plaće ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.

Članak 28.

 

  Rukovoditeljima federalnog organa izvršne vlasti iz članka 27. stavak 1. ove uredbe, čije se mjesto prebivališta njihove obitelji nalazi van sjedišta federalnog organa izvršne vlasti u kojem se nalazi u službi pa živi odvojeno od svoje obitelji, ima pravo na mjesečnu naknadu troškova zbog odvojenog života od obitelji u iznosu 70% od prosječne mjesečne plaće ostvarene u Federaciji prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku i naknadu za smještaj u mjestu rada u iznosu od 500,00 KM mjesečno, ukoliko se radi o privremenom smještaju.

 

  Pravo iz stavka 1. ovog članka, prestaje narednog mjeseca u odnosu na mjesec u kome su rukovoditelju i njegovoj obitelji osigurani uvjeti za odgovarajući smještaj u mjestu rada.

 

IV – PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

 

Članak 29.

 

  Federalni organi uprave dužni su u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove uredbe, naknadu iz odredbe stavka 2. članka 3. ove uredbe, usuglasiti sa tom odredbom za državne službenike i namještenike koji na dan stupanja na snagu ove uredbe koriste te naknade.

 

Članak 30.

 

Danom stupanja na snagu ove uredbe, prestaje da važi Uredba o naknadama i drugim materijalnim pravima rukovoditelja izvršnih organa vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i službenika federalnih ministarstava i drugih tijela federalne uprave (“Službene novine Federacije BiH”, br. 44/98, 49/00 i 43/03).

 

Član 31.

 

   Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objave u “Službenim novinama Federacije BiH”.

 

 

 

 

 

 

V broj 281/04

17. lipnja 2004. godine

Sarajevo
P R E M I J E R dr Ahmet Hadžipašić, v.r.