Na osnovu člana 36. stav 2. Zakona o udruženjima i fondacijama («Službene novine Federacije BiH» , broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

 

ODLUKU

O DAVANJU SAGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ

ORGANIZACIJI «PEP INTERNATIONAL PEOPLE S

EMPOWERMENT PROGRAMME» PROGRAM ZA

OSPOSOBLJAVANJE STANOVNIŠTVA, ISLAND ZA

OSNIVANJE UREDA U FEDERACIJI BOSNE I

HERCEGOVINE

 

I

Daje se saglasnost stranoj nevladinoj organizaciji «PEP INTERNATIONAL PEOPLE S EMPOWERMENT PROGRAMME» Program za osposobljavanje stanovništva, Island, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Zenici, ul. Lukovo Polje broj 56/b.

 

II

Osnivač Ureda je «PEP INTERNATIONAL PEOPLE S EMPOWERMENT PROGRAMME» , Nybylavegur 38, 200 Kopavogur, Island.

 

III

Ured se osniva u cilju aktiviranja stručnjaka, institucija i nosioca inicijativa koji žele unaprijediti saradnju u oblasti razvoja i humanitarnih pitanja unutar zemalja koje su pretrpjele rat, raspad društvenog sistema ili neku prirodnu katastrofu; podržavanja razvoja zajednice sa fokusom na saradnju između građana i lokalnih organa vlasti; promoviranja analitičke stručnosti, pristupa koji vodi rješavanju problema; određivanja prioriteta i praktičnih rješenja u procesu rješavanja neposrednih potreba; promoviranja transparentnosti i demokracije na svim nivoima; stvaranja u okruženju raspoloženja kojim se kod samih građana i rukovodstva podržava želja za razvojem u odabranom broju općina; da na bazi tržišno orijentirane ekonomije, ojača i stimulira procese demokratizacije kroz maksimalno korištenje lokalnih potencijala.

 

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u «Službenim novinama Federacije BiH»

V broj 148/04

15. aprila 2004. godine

Sarajevo
Premijer dr. Ahmet Hadžipašić , s.r.