Na osnovu člana 68. stav 2. u vezi sa članom 131. stav 4. Zakona o upravi u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , br. 28/97 i 26/02) , Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je


ODLUKU
O ODBIJANJU PRIJEDLOGA ZA SMJENJIVANJE IZVRŠNOG DIREKTORA OBAVJEŠTAJNO-SIGURNOSNE SLUŽBE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

I

Odbija se prijedlog za smjenjivanje EDHEMA BEŠIĆA sa dužnosti izvršnog direktora Obavještajno-sigurnosne službe Federacije Bosne i Hercegovine.

II

Rješenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V broj 441/03 od 4. septembra 2003. godine , kojim je EDHEM BEŠIĆ , privremeno udaljen sa dužnosti i Rješenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V broj 443/03 od 4. septembra 2003. godine, kojim je ovlašten NEZIR FIŠO da privremeno obavlja poslove izvršnog direktora Obavještajno-sigurnosne službe Federacije Bosne i Hercegovine stavljaju se van snage.

III

Danom stupanja na snagu ove odluke, za EDHEMA BEŠIĆA uspostavljaju se sva prava i obaveze po osnovu imenovanja na dužnost izvršnog direktora Obavještajno-sigurnosne službe Federacije Bosne i Hercegovine, uključujući i povrat sredstava na ime razlike u visini isplaćenih plaća za period od 5. septembra 2003. godine do dana stupanja na snagu ove odluke.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u «Službenim novinama Federacije BiH».

V broj 89/04
25. februara/veljače 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.