Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama (''Službene novine Federacije BiH'', broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI ''BAUERN HELFEN
BAUERN-SALZBURG'' 5082 GRODIG,
PROTSCHHOFSTRASSE 12, AUSTRIJA ZA
OSNIVANJE UREDA U FEDERACIJI BOSNE
I HERCEGOVINE


I


Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji ''BAUERN HELF BAUERN-SALZBURG'' 5082 GRODIG, PROTSCHHOFSTRASSE 12, AUSTRIJA, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu, ulica Travnička broj 31.


II


Osnivač ureda je ''BAUERN HELF BAUERN-SALZBURG'' AUSTRIJA.


III


Ured se osniva u cilju materijalne i financijske podrške osobama na području BiH, pomoć povratnicima, raseljenim osobama, socijalno ugroženim osobama u stvaranju uvjeta života dostojnog čovjeka, pomoć i podrška bi se ogledala u sljedećem: gradnja i saniranje stambenih objekata povratnika, interno raseljenih osoba i socijalno ugroženih osoba, pomoć u hrani, odjeći, obući, higijeni, kućnim potrepštinama, nabavka stoke, te podrška u razvoju poljoprivrede, stočarstva, povratnicima, socijalno ugroženim osobama kroz nabavku sjemena, alata, mašina za obradu zemlje, pomoć zdravstvenim i socijalnim ustanovama u nabavci lijekova i opreme, opredjeljenje H.O. ''BHB'' Salzburg o osnivanju organizacije u Federaciji BiH je u pomoći svim kategorijama ljudi stradalim u ratu i stvaranju uvjeta za njihov opstanak i samoodrživi povratak.


IV


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 33/04
12. siječnja 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.