Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog Federalnog ministarstva finansija-Federalnog ministarstva financija donosi

O D L U K U

O DAVANJU PRIVREMENOG OVLAŠĆENJA
NADZORNOM ODBORU AGENCIJA ZA
FINANCIJSKE, INFORMATIČKE I POSREDNIČKE
USLUGE D.D. SARAJEVO I AGENCIJE ZA PRUŽANJE
FINANSIJSKIH, INFORMATIČKIH I POSREDNIČKIH
USLUGA D.D. MOSTAR DA VRŠE FUNKCIJU
UPRAVLJANJA AGENCIJAMA U IME OSNIVAČA

I

Ovom odlukom Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u skladu sa Odlukom o osnivanju Agencije za financijske, informatičke i posredničke usluge d.d. Sarajevo i Odlukom o osnivanju Agencije za pružanje finansijskih, informatičkih i posredničkih usluga d.d. Mostar (u daljem tekstu: Agencije AFIP i FIP) daje ovlaštenje Nadzornim odborima Agencija AFIP i FIP, da privremeno u ime osnivača vrše funkciju upravljanja i preduzmu sve potrebne radnje za registraciju Agencija, a najduže u roku od šest mjeseci.

II

Nadzorni odbori iz tačke I su dužni da održe kontinuitet ostvarivanja prava i izvršavanja obaveza osnivača utvrđenih Zakonom o privrednim društvima i općim aktima Agencija AFIP i FIP, te da u narednih šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke, i upravljaju Agencijama AFIP i FIP do izbora novih organa upravljanja.

III

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 565/04
16. decembra 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.