Na osnovu člana 57, stav 5. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/04), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O UTVRĐIVANJU KOEFICIJENTA ZA
USKLAĐIVANJEVISINE MJESEČNIH NOVČANIH
PRIMANJA KORISNIKA
BORAČKO-INVALIDSKE ZAŠTITE
ZA MJESEC JANUAR 2005. GODINE

I

Utvrđuje se koeficijent 1 (jedan) za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika putem boračko-invalidske zaštite za mjesec januar 2005. godine.

II

Na osnovu koeficijenta iz tačke I ove odluke i odluke Vlade Federacije o utvrđivanju osnovice za određivanje visine mjesečnih novčanih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za 2005. godinu, utvrdit će se visina mjesečnih novčanih primanja, ličnih i porodičnih korisnika prava boračko- invalidske zaštite za januar 2005. godine, u skladu sa odredbama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica (''Službene novine Federacije BiH'', broj 33/04), kao i za korisnike prava boračko-invalidske zaštite koji su to pravo stekli do 06.04.1992. godine, u skladu sa propisima iz člana 69. stav 2. Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

III

Na osnovu ove odluke federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, izdaje Naredbu o visini mjesečnih novčanih iznosa za sve korisnike iz tačke II ove odluke, koji će se isplaćivati za mjesec januar 2005. godine.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 562/04
16. decembra 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.