Na temelju članka 36, stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama (''Službene novine Federacije BiH'', broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ ORGANIZACIJI ''BALKANSKI KLUB MIRA'',
MAKEDONIJA, SKOPJE, ZA OSNIVANJE
PREDSTAVNIŠTVA U FEDERACIJI BOSNE
I HERCEGOVINE

I

Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji ''BALKANKSI KLUB MIRA'' Makedonija, Skopje, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu, ulica Obala broj 4/1.

II

Osnivač predstavništva je strana nevladina organizacija ''Balkanski klub mira'' Makedonija, Skopje, ulica Mitropolit Teodosij broj 42A.

III

Predstavništvo se osniva u cilju uspostavljanja povjerenja i tolerancije među državama; doprinosi za bolje međusobno poznavanje sa ciljem lakše i brže harmonizacije državnog sustava i integracije u europske i druge tokove, učvršćuje međusobne veze i svijest o neophodnosti regionalne suradnje, afirmira stvaralaštvo balkanskih zemalja sa ciljem njegovog lakšeg integriranja u europske i svjetske tokove, inicira, vodi i realizira aktivnosti koje doprinose jačanju mira i povjerenja među državama i sa cjelokupnom aktivnošću nastoji nikad više da ne dođe do sukoba među balkanskim zemljama, razvija Balkan kao oazu mira, ljubavi i tolerancije. Vrši i druge aktivnosti u suglasnosti sa ovim statutom i zakonima koji doprinose da se uspostavi povjerenje i mir na prostoru Balkana i šire.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 557/04
9. prosinca 2004, godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.