Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O ODOBRAVANJU IZDVAJANJA SREDSTAVA IZ
PRORAČUNA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
ZA 2004. GODIU FEDERALNOM MINISTARSTVU
ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE ZA
POKRETANJE PROIZVODNJE U ''AGROKOMERC''
D.D. VELIKA KLADUŠA

I

Iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (''Službene novine Federacije BiH'', broj 17/04) odobrava se Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije izdvajanje sredstava u iznosu od 200.000 KM za financiranje pokretanja proizvodnje u ''Agrokomerc'' D.D. Velika Kladuša.

II

Sredstva iz točke I utrošit će se za nabavu sirovina i repromaterijala u cilju pokretanja proizvodnje na liniji biskvita a prema ''Mini program za proizvodnju 500.000 komada TOPS-a u fabrici biskvita'' predložen od strane ''Agrokomerc'' D.D. Velika Kladuša.

III

Sredstva iz točke I ove odluke isplatit će se iz sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu pozicija ''Tekući transfer – Transfer za prestruktuiranje industrije i rudarstva''.

IV

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije svatko u okviru svoje nadležnosti.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 544/04
2. prosinca 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.