Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) i članka 18. Zakona o vanjskom dugu Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 41/98), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI NA SPORAZUM
O KREDITIRANJU I GARANCIJI ZA PROJEKT
VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE TUZLA

I

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) suglasna je za sklapanje sporazuma o kreditiranju i garanciji između Vlade Bosne i Hercegovine kao garanta, Vlade Federacije kao subgaranta, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla kao pozajmljivača i mađarske Export-Import Banke Ltd, Budimpešta (u daljnjem tekstu: Eximbank) kao kreditora.

II

Sukladno sporazumu iz točke I ove Odluke, obveznik vraćanja kreditnih sredstava u iznosu od 5.800.000 EUR Eximbanci je JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla koji je ujedno i korisnik kredita, dok je garant istoga Bosna i Hercegovina a subgarant Federacija Bosne i Hercegovine.

III

Uvjeti kredita Eximbanke za koji je Vlada Federacije subgarant su:
- Rok otplate ll,5 godina
- Greis period 2,5 godine
- Kamatna stopa 1,36%

IV

Obvezuje se Federalno ministarstvo financija da sa Ministarstvom financija i trezora Bosne i Hercegovine i sa Ministarstvom financija Kantona Tuzla usuglasi i sklopi ugovore o međusobnom reguliranju prava i obveza po Sporazumu iz točke I ove Odluke.

V

Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 dana predložiti Odluku o davanju suglasnosti na Sporazum o kreditiranju i garanciji za projekt vodosnabdijevanja Općine Tuzla.

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 537/04
29. studenoga/novembra 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.