Na temelju članka 14. stavak 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organau korištenju sredstava u društvenoj svojini («Službeni list SRBiH» br. 33/81 i 29/90), koji sukladni s člankom IX.5.(1.) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao Federalni zakon, a u vezi s člankom 3. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , br. 1/94,8/95,58/02 i 19/03) , Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

ODLUKU
O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE DIJELA
OBJEKTA «A001» U ULICI HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA
BR. 98-SARAJEVO
MINISTARSTVU OBRANE BOSNE I HERCEGOVINE

I

Dio objekta «A001» u ul. Hamdije Krešvljakovića br. 98 Sarajevo, površine 1.172,05 m2, k.č. 32/132/5 z.k. CXIX/50 Katastarska općina Sarajevo, uknjiženog kao društvena svojina-SFRJ Državni sekretarijat za narodnu obranu, nad kojim je nositelj prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo obrane-Federalno ministarstvo odbrane i Vojska Federacije, daje se na privremeno korištenje bez naknade, u trajanju od 12 mjeseci sa mogućnošću produženja Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine.

II

Međusobni odnosi u pogledu naknada komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak grijanja, električne energije, vode,telefona i dr.) će biti naknadno regulirani između Federalnog ministarstva obrane-Federalno ministarstvo odbrane i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

III

Zadužuje se Federalno ministarstvo obrane-Federalno ministarstvo odbrane da u roku od sedam dana od dana potpisivanja sporazuma iz točke II ove odluke, zapisnički preda Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine i o tome informira Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u «Službenim novinama Federacije BiH».

V broj 535/04
11. studenoga 2004. godine Premijer
Sarajevo dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.