Temeljem članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O ODOBRAVANJU DIJELA SREDSTAVA ''TRANSFER
ZA POSEBNE NAMJENE-ELEMENTARNE
NEPOGODE'' KAO POMOĆ OPĆINI ČAPLJINA


I


Općini Čapljina dodjeljuje se iznos od 57.760,00 KM, kao financijska pomoć za saniranje šteta od požara u razdoblju od 1. 1. – 12. 9. 2003. godine i koristit će se isključivo za te namjene.


II


Sredstva iz točke I ove odluke, isplatit će se na teret sredstava utvrđenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2003. godinu, u razdjelu 46., pozicija ''Transfer za posebne namjene-elementarne nepogode''.
Federalno ministarstvo financija-Federalno ministarstvo finansija će, putem Riznice, izvršiti isplatu navedenih sredstava na račun općine Čapljina.


III


Najkasnije u roku od tri mjeseca po prijenosu odobrenih sredstava, načelnik općine Čapljina će Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, putem Federalne uprave civilne zaštite, podnijeti izvješće o namjenskom utrošku odobrenih sredstava.
Neutrošeni iznos odobrenih sredstava, općina Čapljina dužna je vratiti u Proračun Federacije Bosne i Hercegovine.


IV


Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija i Federalna uprava civilne zaštite, svatko u okviru svojih nadležnosti.


V


Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 31/04
12. siječnja/januara 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.