Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SR BiH'', br. 33/81 i 29/90), koji se u skladu sa članom IX.5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi s članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠTENJE VOJNOG OBJEKTA
''DOM PILOTA'' U BIHAĆU SA PRIPADAJUĆIM
ZEMLJIŠTEM, VLADI UNSKO-SANSKOG KANTONA
BIHAĆ

I

Vojni objekat ''Dom pilota'' Bihać sa zemljištem z.k. 5756 katastarska općina Bihać površine 2.783 m2 te stambena zgrada sa dva sprata ukupne površine 1.179 m2, uknjiženog kao društvena svojina SFRJ Državni sekretarijat za narodnu odbranu, nad kojim je nosilac prava korištenja Federalno ministarstvo odbrane - Federalno ministarstvo obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine, daje se na korišćenje Vladi Unsko-sanskog kantona, bez naknade.

II

U dio objekta iz točke I ove odluke Vlada Unsko-sanskog kantona obezbijedit će prostorije za smještaj, Federalno ministarstvo odbrane – Federalno ministarstvo obrane – Uprava za odbranu Bihać, Federalno ministarstvo odbrane-Federalno ministarstvo obrane Odjel za odbranu Bihać, Agencije za finansijske , infromatičke i posredničke usluge Sarajevo, Porezne uprave Bihać, Finansijske policije Bihać, Ured za reviziju budžeta Federacije Bosne i Hercegovine – Bihać i Organizacijska jedinica Federalnog zavoda za statistiku, a u skladu sa Sporazumom između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Unsko-sanskog kantona.

III

Međusobni odnosi u pogledu naknada komunalnih usluga i održavanja infrastrukture (utrošak električne energije, vode, telefona i dr.) bit će naknadno regulirani između Vlade Federacije i Vlade Unsko-sanskog kantona.

IV

Zadužuje se Federalno ministarstvo odbrane – Federalno ministarstvo obrane da u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke objekat iz tačke I ove odluke zapisnički preda Vladi Unsko-sanskog kantona i o tome informira Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH'', a primjenjivat će se od dana potpisivanja sporazuma iz tačke II ove odluke.

V broj 526/04
4. novembra/studenoga 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.