Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) i članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 34/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG NATJEČAJA ZA IZBOR I
IMENOVANJE ČLANOVA IZ FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE U UPRAVNI ODBOR KOMPANIJE
''ELEKTROPRIJENOS BOSNE I HERCEGOVINE'' D.D.

I

Raspisuje se javni natječaj za izbor i imenovanje članova iz Federacije Bosne i Hercegovine u Upravni odbor Kompanije ''Elektroprijenos Bosne i Hercegovine'' d.d. sa sjedištem u Banjoj Luci.

II

Opći i posebni uvjeti, kao i kriteriji za izbor i imenovanje iz točke I ove odluke utvrđeni su Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje članova iz Federacije Bosne i Hercegovine u Upravni odbor Kompanije ''Elektroprijenos Bosne i Hercegovine'' d.d.
U Upravni odbor iz točke I ove odluke, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine predlaže četiri člana od kojih:

- jednog člana na pet (5) godina;
- jednog člana na četiri (4) godine;
- jednog člana na tri (3) godine;
- jednog člana na dvije (2) godine.

III

Javni natječaj iz točke I ove odluke objavit će se u ''Službenim novinama Federacije BiH'', ''Službenom glasniku Brčko Distrikta'' i dnevnim listovima ''Dnevni avaz'', ''Oslobođenja'' i ''Dnevni list''.

IV

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Komisiju za sprovedbu postupka izbora kandidata koji će biti predloženi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na razmatranje.

V

Za sprovedbu ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 497/04
21. listopada 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.