Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH» , br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03),Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

ODLUKU
O NAMJERI ODABIRA PRIHVATANJA NOVOG
PARTNERA ZA SANACIJU ENERGOPETROL DD
SARAJEVO PUTEM PRIVATIZACIJE ILI
DOKAPITALIZACIJE

I

Na temelju iskazanog interesa inozemnih kompanija za ulaganjem u Energopetrol dd Sarajevo Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je spremna prihvatiti novog partnera u privrednom društvu Energopetrol dd Sarajevo.

II

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je spremna, sukladno Zakonu o privrednim društvima («Službene novine Federacije BiH» , br. 23/99, 45/00, 2/02, 6/02 i 29/03) omogućiti ulaganje novom partneru u postojećem (Energopetrol dd Sarajevo) i/ili oformljenom privrednom društvu.

III

Nalaže se Agenciji za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine da do 20.10.2004. godine, objavi javni natječaj za konsultanta Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za tehničku pomoć pri odabiru partnera iz točke II ove odluke.
Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine će u realizaciji obveze iz stavka 1. ove točke imenovati Komisiju za odabir konsultanta.

IV

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će imenovati posebnu Komisiju koja će:
1) Utvrditi procedure i kriterije za izbor novog partnera;
2) Definirati način sticanja vlasništva novog partnera;
3) Voditi sve aktivnosti koje imaju za cilj zaključivanje
ugovora sa odabranim partnerom.
Komisiju iz stavka 1. ove točke sačinjavati će po dva predstavnika Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH i jedan član odabranog konsultanta.

V

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u «Službenim novinama Federacije BiH» .

V broj 489/04
14. listopada 2004. godine
Sarajevo

Premijer dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.