Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA ZAKLJUČIVANJE
SUPSIDIJARNOG KREDITNOG SPORAZUMA IZMEĐU
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I BOSNE I
HERCEGOINE ZA KREDIT MEĐUNARODNE
ASOCIJACIJE ZA RAZVOJ (IDA) ZA PROJEKT
URBANE INFRASTRUKTURE I PRUŽANJA USLUGA

I

Daje se saglasnost za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Federacija) i Bosne i Hercegovine za kredit Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) u iznosu od 9,700.000 Specijalnih prava vučenja (SDR).

II

Kreditna sredstva će se koristiti za finansiranje Projekta urbane infrastrukture i pružanja usluga koji ima tri osnovna cilja: poboljšanje raspoloživosti, kvaliteta i pouzdanosti osnovnih komunalnih usluga, a naročito vodosnabdijevanja i kanalizacije; jačanje sposobnosti kantonalnih i općinskih vlada za poboljšanje upravljanja i institucijalnog kapaciteta za razvoj infrastrukture putem Planova upravljanja urbanim razvojem; i gdje bude moguće, jačanje dublje socijalne kohezije putem poboljšanja sveukupnih životnih uslova.

III

Kreditna sredstva iz tačke I ove odluke koristit će se pod slijedećim uslovima:

- rok otplate 20 godina (uključen greis period)
- greis period 10 godina
- troškovi održavanja kredita 0,50% godišnje na nepovučeni
iznos kredita
- servisni troškovi 0,75% godišnje na ostatak duga

IV

Za realizaciju ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i okolice i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, svako iz svoje nadležnosti.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 461/04
7. oktobra 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.