Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI ZA PRIHVATANJE
KREDITA MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA
RAZVITAK (IDA) ZA PROJEKT URBANE
INFRASTRUKTURE I PRUŽANJA USLUGA

I

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) prihvata kredit Međunarodne asocijacije za razvitak – IDA (u daljnjem tekstu: Asocijacija) u iznosu od 13,800.000 Specijalnih prava vučenja (SDR) za Bosnu i Hercegovinu, od čega se 9,700.000 Specijalnih prava vučenja (SDR) odnosi na Federaciju Bosne i Hercegovine.

II

Vlada Federacije suglasna je da se iz sredstava kredita iz točke I ove odluke financira Projekt urbane infrastrukture i pružanja usluga.

III

Vlada Federacije potvrđuje da je dokumentacija parafirana tijekom pregovora prihvatljiva za Federaciju Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Federacija), a posebno Projektni sporazum između Federacije i Asocijacije.

IV

U cilju realiziranja kredita iz točke I ove odluke Vlada Federacije će Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine podnijeti na odobrenje prijedlog kreditnog zaduženja u iznosu od 9,700.000 Specijalnih prava vučenja (SDR).

V

Za realiziranje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo financija – Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i okolice i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, svatko iz svoje nadležnosti.

VI

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim
Novinama Federacije BiH''.

V broj 460/04
7. listopada 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.