Na osnovu člana 14. stav 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa i korišćenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SR BiH, br. 33/81 i 29/90) koji se, u skladu sa članom IX. 5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, a u vezi sa članom 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U

O DAVANJU NA KORIŠĆENJE SPORTSKOG TERENA
U KOMPLEKSU ''RAMIZ SALČIN'' U SARAJEVU
SUDU BOSNE I HERCEGOVINE

I

Daje se na korišćenje sportski teren označen kao k.č. 734/1 K.O. Dolac (u okviru objekta pod brojem 88. i 102) u okviru kompleksa ''Ramiz Salčin'' u Sarajevu Sudu Bosne i Hercegovine, bez naknade.

II

Danom stupanja na snagu ove odluke korisnik iz tačke I ove odluke preuzima obavezu redovnog investicionog i tekućeg održavanja dodijeljenog prostora sportskog terena.
Za sve eventualne radove na dodijeljenom prostoru sportskog terena, potrebna je saglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

III

Ovlašćuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da zaključi ugovor o korišćenju dodijeljenog prostora sportskog terena sa Sudom Bosne i Hercegovine kojim će se regulisati svi bitni elementi za realizaciju ove odluke.

IV

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u 'Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 458/04
7. oktobra/listopada 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.