Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03) a u vezi sa članom 78. Zakona o odbrani BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj 43/03) i tačkom 7. Završnog dokumenta Pete konferencije za pregled provedbe Sporazuma o mjerama za izgradnju povjerenja i sigurnosti u Bosni i Hercegovini, Vlada Federacije Bone i Hercegovine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA STAVLJANJE VAN

SNAGE SPORAZUMA O MJERAMA ZA IZGRADNJU

POVJERENJA I SIGURNOSTI U

BOSNI I HERCEGOVINI

 

 

I

 

 

Daje se saglasnost na stavljanje van snage Sporazuma o mjerama za izgradnju povjerenja i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

 

 

II

 

 

Ovlašćuju se članovi Zajedničke konsultativne komisije iz Federacije Bosne i Hercegovine da stave van snage Sporazum o mjerama za izgradnju povjerenja i sigurnosti u Bosni i Hercegovini najkasnije na narednoj sjednici Zajedničke konsultativne komisije (28. septembar 2004. godine).

 

 

III

 

 

Članovi Zajedničke konsultativne komisije iz Federacije Bosne i Hercegovine će dostaviti ovu Odluku OSCE-u preko ličnog predstavnika predsjedavajućeg OSCE-a za Sporazum o mjerama za izgradnju povjerenja i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

 

 

IV

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

 

 

V broj 386/04

29. jula/srpnja 2004. godine

Sarajevo

 

Premijer

dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.