Na temelju članka 14. stavka 3. Zakona o pravima i dužnostima republičkih organa u korištenju sredstava u društvenoj svojini (''Službeni list SR BiH'', br. 33/81 i 29/90), koji se skladu sa članom IX. 5. (1.) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, primjenjuje kao federalni propis, a u vezi sa članom 3. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federcije BiH'', br. 1/94, 8/95, 58/02 i 19/03), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

 

 

O D L U K U

 

O DAVANJU NA KORIŠTENJE POSLOVNOG

PROSTORA U ZGRADI VLADE FEDERACIJE

BOSNE I HERCEGOVINE U MOSTARU

U ULICI ANTE STARČEVIĆA BB FEDERALNOM

MINISTARSTVU RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

I FEDERALNOM MINISTARSTVU

FINANCIJA/FINANSIJA (URED RIZNICA/TREZOR)

U MOSTARU

 

 

I

 

 

Poslovni prostor na V katu zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u ulici Ante Starčevića bb Mostar, ukupne površine 185,65 m2, od toga daje se na korištenje Federalnom misitarstvu razvoja, poduzetništva i obrta 153,65 m2 a Federalnom ministarstvu finansija/financija (Ured Riznica-Trezor) u Mostaru 32,00 m2 (sjeverna lamela – ured 1. i 2.).

 

 

II

 

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da nakon donošenja ove odluke predmetni poslovni prostor preda zapisnički Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnom ministarstvu finansija/financija (Ured Riznica-Trezor) u Mostaru.

 

 

III

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federsacije BiH''.

 

 

V broj 353/04

23. jula/srpnja 2004. godine

Sarajevo

 

Premijer

dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.