Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udruženjima i fondacijama (''Službene novine Federacije BiH'', broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi


O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ ORGANIZACIJI ''EVANGELISCHES DIAKONIEWERK
GALLNEUKIRCHEN'' AUSTRIJA, 4210 GALLNEUKIRCHEN MATIN BOSS STRASSE 4,
ZA OSNIVANJE UREDA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE


I


Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji ''EVANGELISCHES DIAKONIEWERK GALLNEUKIRCHEN'', Austrija, 4210 Gallneukirchen Martin Boss Strasse 4, za osnivanje ureda u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Mostaru, ulica Muje Pašića bb. Zalik.


II


Osnivač ureda je ''EVANGELISCHES DIAKONIEWERK GALLNEUKIRCHEN'', Austrija.


III


Ured se osniva u cilju djelovanja kršćanske ljubavi prema bližnjemu svomu u smislu đakonije, kao što je posebice rad s invalidima, njega starijih i bolesnih, odgojni i socijalni rad, prihvat u domove za oporavak, lječilišta i prenoćišta, onih kojima je potrean oporavak i liječenje, buđenje razmijevanja za primjećivanje đakonske odgovornosti, izvršavanje i unapređenje društveno i đakonskoznanstvenog istraživanja i nauka, te širenja dobivenih spoznaja kako bi na taj način bila u službi društvenoznanstvenog, medicinskog, pedagoškog i teološkog napretka, kao i u svrhu istraživanja i nauka na navedenim područjima, teži se suradnji s domaćim i stranim ustanovama, koje imaju iste ciljeve, upravljanje i osnivanje mjesta i ustanova za izobrazbu i usavršavanje, koje također služi istraživanju mogućnosti za pomoć pri radu sa starijim, bolesnim, invalidima i drugim ljudima kojima je potrebna pomoć, provedba znanstvenih priredbi, simpozija i seminara, kao i izdavanje publikacija, ostale aktivnosti koje služe postizanju svrhe, savjetovanje, sudjelovanje i vođenje poslova s pravnim osobama i udruženjima s istom svrhom.


IV


Ova odluka stupa na snagu anrednog dana od dana objave u ''Službenim novinama Federacije BiH''.


V broj 343/04
15. srpnja 2004. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, v.r.